Gaskoelkast kopen

Als je op vakantie gaat en je wilt graag gebruik maken van een koelkast om je spullen koel te houden, dan is een gaskoelkast de ideale oplossing.

 

 

Een gaskoelkast werkt op gas en er zijn verschillende manieren om het gas te ontsteken:
Piezo ontsteking. Hierbij druk je meerdere malen een knop in. De vonk zorgt ervoor dat het gas ontsteekt.
Elektronische ontsteking. Een druk op de knop is voldoende om de koelkast in werking te zetten.
Automatic Energy Selector. De gaskoelkast schakelt automatisch naar de energielevering die het meest ideaal is.

Ventilatie van een gaskoelkast


Belangrijk bij het gebruik van een gaskoelkast is de ventilatie. Als de gaskoelkast is aangesloten, dan kun je direct controleren of de warme lucht ook op de juiste manier wordt afgevoerd. Als het oppervlak warm wordt, dan betekent dit dat de warme lucht niet goed weg kan stromen. Er is dan sprake van een slechte ventilatie. Zorg er dus voor dat er voldoende ventilatie mogelijk is.

Schoonmaken van een gaskoelkast


Het schoonmaken van de brander is bij een gaskoelkast van zeer groot belang. Het is dan ook aan te raden om dit regelmatig te doen. Je kunt dit het beste doen door te blazen. Bij de brander ontstaan namelijk vaak losse roetdeeltjes die de brander kunnen laten verstoppen. De inspuiter kun je het beste een tijd in een badje leggen; gebruik hiervoor spiritus, maar nooit benzine. Benzine heeft een te hoog vetgehalte waardoor de stofrestjes zich gaan vasthechten aan de olie. Prik de inspuiter ook nooit door, want de kans is zeer groot dat deze beschadigd raakt en hierdoor kan de lucht en brandstofverhouding in gevaar komen. De brander functioneert dan niet meer goed en de koeling vermindert. De inspuiter kun je het beste gewoon met lucht schoonblazen.

Een gaskoelkast kopen


Een gaskoelkast wordt het meeste gebruikt in een caravan of camper. Als je een gaskoelkast wilt kopen, dan kun je ook het beste naar een kampeerzaak of caravan/camperzaak gaan. Hier is de keuze het grootst en kunnen ze je zeker met al je vragen verder helpen. Als je een gaskoelkast gaat kopen, dan zijn onderstaande punten belangrijk:
Hoe groot mag de gaskoelkast zijn? Past deze in de caravan of camper op de daarvoor bestemde plek?
Wat wil je graag koelen?
Welke inhoud mag of moet de gaskoelkast hebben?
Wat wil je aan de gaskoelkast uitgeven?
Zet van te voren deze aspecten op een rijtje, want zo heb je een duidelijk overzicht en kun je aan de hand van het aanbod je keuze gemakkelijker maken.