Hangend toilet kopen

Als je op zoek gaat naar een nieuw toilet, dan zul je zien dat er diverse uitvoeringen mogelijk zijn. Daarnaast zijn de meeste toiletten wit. roomwit of ecru van kleur, maar ook hierbinnen is een enorme variatie aan tinten verkrijgbaar.

 

Toiletten zijn er in verschillende hoogtes, met een muurafvoer of vloerafvoer, er zijn combiblokken en daarnaast toiletten met een aparte stortbak en men kan ook nog de keuze maken tussen een staand of een hangend toilet. Het hangend toilet is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Hierbij is het toilet aan de muur bevestigd en hangt het als het ware boven de grond. Dit is ideaal, zeker om schoon te maken.

Voordelen van een hangend toilet


Een hangend toilet is verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen. Er zijn diverse merken die dit soort toilet op de markt brengen. Je hebt hangende toiletten in diverse prijsklassen en de prijs hangt met name af van het design en het merk. Het hangend toilet heeft enkele voordelen die een standaard toilet niet heeft. Deze voordelen zijn:
De ruimte waarin het toilet gehangen wordt, lijkt groter.
Je kunt de ruimte eenvoudiger schoonhouden, want je kunt gewoon onder het toilet door dweilen. Een hangend toilet is dus hygiƫnischer.

Een hangend toilet kopen


Een hangend toilet kun je op een aantal plaatsen kopen. Je kunt naar een speciaalzaak gaan, naar een bouwmarkt, maar ook kun je zoeken op het internet. Bekijk alle mogelijkheden goed en bepaal dan welk hangend toilet voor jouw situatie het meest geschikt is. Let wel goed op de kleur die je kiest, zeker wanneer je een hangend toilet aankoopt voor een ruimte waarin meer sanitair aanwezig is. Wanneer je exact dezelfde kleur wenst, dan moet je in principe een hangend model van het merk en de serie kopen waarvan ook de rest van het sanitair is.

Plaatsen van een hangend toilet


Zorg dat je een toilet koopt dat gemakkelijk in de daarvoor bestemde ruimte kan worden geplaatst. Aan beide kanten moet minimaal 20 cm ruimte zijn en de beenruimte van toilet tot muur moet zeker 60 cm zijn. Let ook goed op de plaats waar de bediening van de ingebouwde stortbak komt. Als je weinig verstand hebt van het plaatsen van een toilet, kun je de plaatsing beter aan een vakman overlaten. Zo kom je later niet voor nare verrassingen te staan, zoals lekkage, en kun je er zeker van zijn dat alles goed functioneert.