Inbouwtoilet kopen

Wanneer je in een ander huis gaat wonen of wanneer je badkamer verouderd is, dan wordt er vaak tegelijkertijd een nieuw toilet gekocht.

 

 

Daar waar eerst standaard een staand toilet met losse stortbak werd gekocht, zien we nu dat de meeste mensen kiezen voor een hangend toilet met weggewerkte stortbak en een fraai bedieningspaneel. Een dergelijk inbouwtoilet is nu de standaard op het gebied van toiletten. Het is functioneler omdat je beter de vloer onder het toilet kunt schoonhouden en daarnaast ziet het geheel er ruimtelijker en mooier uit.

Voorbereiding op aanschaf van een inbouwtoilet


Voor je tot het kopen van een inbouwtoilet overgaat, is het raadzaam om eerst even te kijken naar de maten en de ruimte die je hebt. Dit speelt vooral wanneer je eerst een traditioneel toilet had. Omdat in sommige badkamers weinig ruimte is en sommige kleine kamertjes ook niet echt ruim te noemen zijn, is het belangrijk te weten hoe je het gaat inrichten. Kijk ook alvast vooruit of je zelf het inbouwtoilet kan plaatsen of dat je daar toch een vakman bij moet halen. Let er ook op of je leidingen om moet gaat leggen.

Voordelen van een inbouwtoilet


Een inbouwtoilet staat niet alleen erg mooi in je badkamer of toiletruimte, maar het is ook nog eens ruimtebesparend waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Dit komt omdat je het toilet aan een frame monteert dat je inclusief het waterreservoir achter de wand wegwerkt. Het voordeel van een inbouwtoilet dat hangt, is ook nog eens dat je er makkelijker onder kunt schoonmaken. Het is dus veel hygi├źnischer dan een vast toilet op de grond. Ook is het raadzaam om te kijken naar het waterverbruik van het toilet, dus kijk daarom altijd of een toilet twee spoelknoppen heeft.

Keuze voor een inbouwtoilet


Een inbouwtoilet is verkrijgbaar van in standaard mode, maar ook in een mooi vormgegeven exemplaar. Ook de bedieningspanelen zijn in heel wat varianten verkrijgbaar, van wit kunststof tot aluminium. Wanneer je een inbouwtoilet gaat kopen is het, zeker wanneer het voor de badkamer bestemd is, van belang om te kijken of je het in exact dezelfde kleur en materiaal kunt kopen als je overige sanitair. Realiseer je altijd dat zelfs verschillende kleuren wit behoorlijk met elkaar kunnen vloeken.

Een inbouwtoilet kopen


Een inbouwtoilet kun je natuurlijk kopen bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt, maar je kunt ook bij de specialist kijken. Als we het over een specialist hebben, dan zijn dat de winkels die helemaal gericht zijn op het sanitaire gedeelte van je huis. Je kunt daar je badkamer in een keer kopen en dan bedoelen we van tegels tot de laatste accessoires zoals een handdoekenrekje of de wc rolhouder. Weet wel dat als je bij de badkamerspecialist je spullen gaat kopen, je ook vaak wat duurder uit bent. Voordeel is wel dat er complete series worden aangeboden, waardoor je alles bij elkaar passend kunt kopen. Je hebt daarnaast tegenwoordig ook de mogelijkheid om je inbouwtoilet te kopen via internet.