Nieuwe keuken kopen

Veel mensen voelen zich pas echt thuis in hun huis, als ze hun droomkeuken hebben.

 

 

Helaas kan niet iedereen deze droom verwezenlijken, maar voor de mensen die dit wel kunnen is het verstandig om van te voren een plan te maken hoe ze de keuken gaan financieren en hoe ze het gaan aanpakken. In het creëren van een droomkeuken gaat namelijk veel tijd, geld en werk zitten. Je moet op veel dingen letten en niet alles gaat even gemakkelijk. Het begint met het beschikbare budget en het bepalen van welke keuken het moet gaan worden. De keuze is enorm, dus daar zal het niet aan liggen!

De nieuw te kiezen keuken


Vooraf moet je natuurlijk vaststellen wie de keuken voornamelijk gaat gebruiken en waarvoor de keuken voornamelijk gebruikt gaat worden. Er is tegenwoordig genoeg keuze betreffende keukens. Niet alleen heb je een ruime keuze uit elektronische apparaten, maar ook uit verschillende stijlen en sferen. Het is daarom ook verstandig om verschillende brochures van keukens te verzamelen, om zo ideeën op te doen en om te bepalen of je een hoekkeuken wil, een rechte keuken of een keuken met een kookeiland. Ook kun je al vaststellen welk materiaal en welke kleur keuken je wilt, zodat je de accessoires en afwerking van de ruimte hierop kunt afstemmen.

Financieel aspect van een nieuwe keuken


Als je weet welke keuken jouw droomkeuken wordt, dan is het verstandig een begroting te maken en dus vast te stellen hoeveel geld je moet en/of kunt uitgeven aan deze droomkeuken. Stel vast hoeveel geld je uit wil geven aan het meubilair van de keuken, de elektronische apparatuur en de installatie van de keuken. Om geld te besparen kun je bijvoorbeeld ook zelf proberen de goedkope keuken te installeren. Je kunt in dit geval vooraf of zodra je niet meer weet wat te doen, altijd nog vrienden en kennissen vragen om je een handje te helpen. Kunnen die je niet helpen, dan ben je toch genoodzaakt een monteur in de arm te nemen. Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele sloop- of verwijderingkosten van de oude keuken. Heb je een architect ingehuurd om jouw droomkeuken te ontwerpen, dan moeten deze kosten natuurlijk ook mee worden genomen in de begroting.

Ruimte creëren in je nieuwe keuken


Wat erg belangrijk in een keuken is, is ruimte. Om genoeg ruimte te creëren in je nieuwe keuken kun je ervoor kiezen om hoge en brede keukenkastjes te nemen. Wat ook nog steeds gebruikt wordt om meer spullen kwijt te kunnen in een keuken, zijn de zogenaamde apothekerskasten. Deze kasten kun je volledig uittrekken en ze zijn van twee kanten toegankelijk. Ook moet je van te voren nadenken over de indeling van de keuken. Plaats je de oven onder de kookplaat of juist niet? De apparatuur moet wel goed op elkaar afgestemd zijn. Kies voor een gemakkelijke en ergonomisch goede werkhoogte en een prettige hoogte van de bovenkastjes. Het is erg belangrijk dat je tijdens het koken met een rechte rug kunt staan, zodat je een goede werkhouding kunt aannemen.

Een nieuwe keuken kopen


Als je daadwerkelijk een keuken gaat kopen, dan is het verstandig om naar een keukenzaak te gaan die in het bezit is van het Consumenten Label van de Vereniging Comfortabel Wonen. Dit keurmerk, wat in de toekomst Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche gaat heten, wordt alleen uitgegeven als minstens negentig procent van de ondervraagde klanten positief is over de service van de keukenzaak. Keukenzaken die in het bezit zijn van het Consumenten Label, zijn op internet te vinden. Zo weet je precies bij welke zaak je waar voor je geld krijgt.