Koelkast kopen

Een koelkast zorgt ervoor dat producten koel blijven. Bederfelijke producten kunnen hierin enkele dagen tot enkele maanden bewaard worden.

 

 

De koude temperatuur in de koelkast zorgt ervoor dat de productiviteit van bacteri├źn afneemt en het duurt dus langer voordat producten bederven. Uiteraard geldt ook bij het bewaren van producten in de koelkast, dat deze na de uiterste houdbaarheidsdatum of consumptiedatum evengoed niet meer geschikt zijn voor consumptie.

Kenmerken van een koelkast


Iedere koelkast beschikt over de volgende basiscomponenten:
Een motor.
Een compressor.
Goed geïsoleerde koelruimte.
Een verdamper.
Een condensor aan de achterkant.
Een leidingstelsel gevuld met koelmiddel, waarmee de warmte wordt getransporteerd.

Wensen betreffende een koelkast


Er zijn veel soorten en modellen koelkasten. Als je een koelkast gaat kopen, dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat je een koelkast kiest die bij je past en aan je wensen voldoet. Wil je een gewone koelkast of een koelkast met een kleine vriesruimte? Hoe groot moet de koelkast zijn en heb je er de ruimte wel voor? Hoeveel inhoud moet de koelkast hebben? Heb je voorkeur voor een bepaald merk? Is er een bepaald design of kleur die je aanspreekt? Dit zijn allemaal zaken die je van te voren goed moet bedenken.

Diverse modellen koelkasten


Enkele soorten c.q. modellen koelkasten die je kunt kopen zijn de volgende:
Tafelmodel. Dit is een kleine koelkast met enkele schappen en/of lades.
Kastmodel. Deze koelkast is een stuk hoger dan het tafelmodel.
Barmodel. Dit zijn hele kleine koelkasten, die vaak alleen gebruikt worden om drank in koel te houden.
Koelvriescombinatie. Dit is een koelkast die ook een vriesgedeelte heeft. Deze heb je ook weer in verschillende groottes en modellen. Het koelgedeelte zit meestal boven en het vriesgedeelte onder. Omgekeerd kan ook, maar dit is minder handig. Je gebruikt het koelgedeelte vaker en dan is het gemakkelijk als dit op de beste hoogte zit.
Amerikaans model koelkast. Bij dit model zijn het koel- en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst en beide voorzien van een eigen deur. Soms is een dergelijke combinatie ook nog voorzien van een ijsblokjesmachine en/of koud water voorziening.
Er is dus keuze genoeg als het op koelkasten aankomt.