Kopen waterbed

Is het niet een heerlijk idee dat u zelf de gewenste temperatuur en de perfecte deining kunt instellen bij een waterbed? En wist u dat een waterbed een positieve invloed heeft op uw gezondheid?

 

Bij een waterbed wordt de druk van de watermatras gelijkmatig verdeeld. Hierdoor krijgt u een perfecte slaaphouding. Er zijn vele aanbieders van waterbedden. Belangrijk is wel dat u zich vooraf uitgebreid laat voorlichten door een erkende verkoper. Tenslotte is een goede nachtrust voor iedereen aan te raden. De verkoper kan in overleg met u het voor u ideale waterbed samenstellen op het gebied van de hardheid.

Soorten waterbedden


Waterbedden worden vaak onderverdeeld in hardside en soft-side waterbedden. De hard-side waterbedden zijn wat goedkoper aan te schaffen dan de softside waterbeden. De nadelen ten opzichte van een softside waterbed zijn de energiekosten en de vaak speciaal benodigde hoeslakens. Bovendien liggen de softside waterbedden vaak nog lekkerder en zachter.

Kenmerken van een waterbed


Een waterbed heeft als voordeel dat bacteriƫn als huismijt, huidschilfers en andersoortig vuil geen kans krijgen zich te gaan ontwikkelen. Wordt het waterbed toch vies om een bepaalde reden, dan kan dit op zeer eenvoudige wijze worden gereinigd met een doekje. Er zijn speciale goedgekeurde reinigingsmiddelen verkrijgbaar.
Mensen zijn ook weleens bang om een waterbed aan te schaffen vanwege eventuele lekkages die kunnen ontstaan. In de praktijk zal het water dan druppelsgewijs eruit lopen en zeker niet eruit stromen, maar over het algemeen is een waterbed erg veilig.
Een waterbed weegt al snel 600 tot 1000 kilo. Dit gewicht levert bij een betonnen vloer totaal geen problemen op en daarnaast bevinden zich onder een waterbed gewichtsverdelers.

Kosten van een waterbed


U kunt al een waterbed aanschaffen voor ongeveer 400 euro, maar de duurdere types waterbedden gaan wel richting de 2000 euro. Een duurder type waterbed onderscheidt zich door een dieper matras, de betere kwaliteit van het vinyl en het lagere aantal aanwezige lasnaden. Wilt u echt een kwalitatief goed waterbed kopen bezuinig dan niet. U moet zich er wel bewust van zijn dat ongeacht welk waterbed u ook koopt, er extra energiekosten zullen zijn.

Kopen van een waterbed


Wanneer u een waterbed gaat kopen, dan kunt u hiervoor terecht in nagenoeg alle beddenzaken maar ook bij warenhuizen. Enkele A-merken waterbedden zijn Cascade, Sterling en Aqualinea. Niemand wil natuurlijk teveel betalen voor een waterbed. De leveranciers die waterbedden leveren tegen absolute dumpprijzen, leiden vaak geen lang bestaan en laten vaak een spoor achter zich van gedupeerden. Goedkoop is dan vaak duurkoop. Een kwalitatief goed waterbed heeft u dus niet voor een bedrag onder de 500 euro. Hebt u het geld nog even niet, spaar dan liever nog even door om teleurstellingen te voorkomen. Koop ook altijd een compleet waterbed van een en hetzelfde merk. Elk merk heeft zijn eigen kwaliteit en zijn eigen pasvorm, en een combinatie van verschillende merken is om deze reden dus absoluut niet aan te raden.