Radiator kopen

Wanneer u een verwarmingssysteem met radiatoren heeft, dan wordt de warmte in huis normaliter door deze radiatoren verspreid.

 

 

Er stroomt warm water door het buizensysteem van de centrale verwarming en deze buizen verbinden als het ware het circuit van radiatoren. Hierdoor stroomt het warme water ook dor de radiatoren, waardoor deze warmte af zullen geven. Hoeveel en welke maat radiatoren nodig zijn, hangt af van de grootte van uw woning en de afzonderlijke ruimtes, maar ook van hoe uw huis geïsoleerd is. Radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten uitvoeringen en modellen. Ook is een radiator in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar. Een radiator hoeft tegenwoordig zelfs niet meer verstopt te worden, want er is heel wat keuze uit ware design exemplaren.

Keuze voor een radiator


Als je een radiator gaat kopen, dan moet je eerst bepalen hoeveel capaciteit de betreffende radiator moet hebben en welk formaat je kunt plaatsen. Neem dus goed de afmetingen op en zorg ervoor dat er tussen de radiator en de muur altijd minimaal 5 cm ruimte is, want dit is noodzakelijk om de luchtstroming goed te kunnen circuleren. Dan moet je dus een keuze maken voor ene soort, model en type radiator. Wil je een standaard radiator en in welke standaard kleur? Wil je juist een design radiator en moet deze wit of glanzend aluminiumkleurig zijn? Vrijwel alles is mogelijk en er zit voor iedereen wel een stijl tussen. Een radiator kun je in onder meer bouwmarkten, CV-speciaalzaken en sanitairzaken kopen. Ook via het internet kun je een nieuwe of gebruikte radiator scoren.

Een badkamer radiator


Als je een radiator voor in de badkamer koopt, zorg er dan voor dat je een vochtbestendige radiator kiest, want anders heb je namelijk kans dat deze gaat roesten. Voor badkamers wordt eigenlijk alleen nog maar de design radiator gekozen, die ook als handdoekenrek kan dienen.

Prijzen van een radiator


De prijzen van radiators variëren op basis van het merk, design, capaciteit, verkoopadres en gebruikt materiaal. Een exclusieve design radiator is een stuk duurder dan een standaard radiator, die je al voor een paar tientjes nieuw kunt kopen. Let er wel op dat je meestal nog apart alle bevestigingsmaterialen moet kopen en dat deze kosten er dus nog bijkomen.

Kooptips radiator


Let bij het kopen van een radiator zeker op de volgende punten:
Zorg dat je de juiste capaciteit en grootte koopt.
Let op de aansluiting- en bevestigingsmogelijkheden die er zijn in je huis en stem daarop de radiator af. Wanneer je dit niet doet, dan komt er heel wat extra werk bij kijken en wordt het kostenplaatje echt hoger.
Kies binnen je budget een stijl die bij jezelf en je woning past.
Neem de tijd en kijk rustig goed rond. Zo weet je wat er allemaal verkrijgbaar is en kies je voor een radiator waarmee je jaren tevreden kunt zijn.