Stofzuiger kopen

Stofzuigers zijn te koop in verschillende modellen en in verschillende prijsklassen. De meest bekende stofzuiger is wel de sledestofzuiger. Dit is de stofzuiger die je achter je aan trekt als je aan het stofzuigen bent.

 

Een ander soort stofzuiger is de ketelstofzuiger. Dit is een stofzuiger waarmee je nagenoeg altijd zowel droog als nat kunt stofzuigen. Een van de nieuwere modellen stofzuigers is de robotstofzuiger. Deze stofzuiger gaat zelf de ruimte rond, zonder dat je iets hoeft te doen. Deze robot stofzuiger kan geprogrammeerd worden, waarna deze aan de slag gaat. Deze stofzuiger kan worden opgeladen met een apart laadstation. Dit klinkt natuurlijk ideaal, maar toch wordt de robotstofzuiger nog niet heel veel gebruikt en dit komt vooral door de nog hoge prijs van de stofzuiger.

Merken stofzuigers


Er zijn ontzettend veel merken die stofzuigers op de markt brengen. De meest bekende merken zijn wel AEG, Black & Decker, DeLonghi, Miele, Electrolux, Dyson, LG, Philips en Princess. Veel mensen blijven vaak bij hetzelfde merk stofzuiger, zeker als men er eerder al lang plezier van heeft gehad.

Eigenschappen van een stofzuiger


Enkele punten die belangrijk zijn en waar je op moet letten als je een stofzuiger gaat kopen zijn onder andere:
Zuigkracht. Dit is de kracht waarmee gezogen wordt. Stofzuigers die een reservoir hebben waarin de stof wordt opgevangen, blijven dezelfde zuigkracht behouden. Stofzuigers die met zakken werken zullen in zuigkracht afnemen naarmate de stofzuiger zak voller raakt. Wanneer de stofzuiger geen indicator heeft die aangeeft wanneer de zak vol raakt, weet je zo ook wanneer de stofzuiger zak vervangen moet worden.
Gewicht. Ook het gewicht van de stofzuiger is van belang. Zeker als je problemen met je rug hebt dan wil je natuurlijk niet een zware stofzuiger achter je aan hoeven te trekken. Kies dan voor een lichtere versie.
Opvangen vuil en stof. Het traditionele systeem met zakken heeft enkele andere eigenschappen dan de stofzuigers die zonder zak werken. Laat je goed informeren over de eigenschappen van beide systemen.
Filtering. Duurdere stofzuigers zijn vaak voorzien van een beter systeem van filtering van de lucht die weer uit de stofzuiger komt.
Bediening- en gebruiksgemak. Belangrijk is ook de manier waarop je de stofzuiger aan en uit kunt zetten, oprolbaarheid van het snoer, bedieningsgemak in het algemeen, instellingsmogelijkheden van de buizen, aanwezige hulpstukken en mobiliteit van de stofzuiger.

Waar kan men een stofzuiger kopen?


Een stofzuiger kun je heel eenvoudig in een elektronica winkel, een huishoudspeciaalzaak, een warenhuis en in een speciaalzaak, maar ook via internet kopen. Wanneer je speciale wensen hebt, bijvoorbeeld omdat je dieren in huis hebt of een allergie hebt, dan moet je je zeker goed laten adviseren voordat je tot aankoop overgaat.