Stoomreiniger kopen

Iedereen is wel eens geconfronteerd met het probleem van hardnekkig vuil of aangekoekte resten die op geen enkele manier te verwijderen zijn.

 

 

Na het proberen van drie verschillende reinigers zijn de vlekken en het vuil nog niet verdwenen en ben je ten einde raad. Deze vlekken en vuil kun je echter meestal eenvoudig schoonmaken of verwijderen met een stoomreiniger. De warme stoom zorgt ervoor dat alles losgeweekt wordt, waarna het eenvoudig te verwijderen is. In dit artikel leest u meer over het kopen van een stoomreiniger.

Soorten en kenmerken stoomreinigers


Er zijn een aantal soorten stoomreinigers te krijgen. De kleinere modellen zijn ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer, tegels, fornuis en toiletten. Dit zijn types die bijna net zo groot zijn als een stofzuiger. De grotere uitvoeringen worden vooral gebruikt voor het schoonmaken van grote oppervlaktes. Als je een stoomreiniger gaat kopen dan is het belangrijk om op de volgende punten te letten:
Vermogen. Het vermogen van de stoomreiniger is van groot belang. Hoe meer vermogen het apparaat heeft, hoe sterker de kracht van het apparaat is.
Reservoir. Het reservoir is de opslagruimte van het water. Voor grotere oppervlakten heb je dus een groot reservoir nodig.
Onderdelen. Bij een stoomreiniger kun je gebruik maken van enkele speciale onderdelen, zoals een speciaal opzetstuk zoals een vloerborstel, handtrekker of een opzetstuk om behang mee van de muren te stomen.

Werking van een stoomreiniger


Een stoomreiniger werkt met water dat omgezet wordt in stoom. Stoom is een zeer goed reinigingsmiddel. Je hebt niet te maken met schoonmaakmiddelen en een stoomreiniger werkt dus puur en zuiver. Stoom heeft ook een ontgeurende eigenschap waardoor het huis weer lekker fris zal gaan ruiken. Met een stoomreiniger kun je onder meer vet, kalk, olie, plak en ander hardnekkig vuil verwijderen. Omdat er niet met schoonmaakmiddelen wordt gewerkt, blijven de behandelde oppervlakten ook langer schoon. Een stoomreiniger kun je gebruiken ten behoeve van:
Alle soorten vloerbedekkingen.
Alle soorten deuren en ramen.
Sanitair.
Meubels.
Dekbedden en matrassen.
In de auto.
In de tuin.
Het is dus altijd handig om een stoomreiniger in huis te hebben, omdat een stoomreiniger er dus op een relatief vriendelijke manier voor zorgt dat alles stukken schoner wordt dan wanneer je met een schoonmaakmiddel werkt.