Toiletpot kopen

Een toiletpot gaat niet eeuwig mee en blijft niet eeuwig als nieuw ogen, dus op een gegeven moment kan het voorkomen dat je een nieuwe wilt kopen.

 

Daarnaast zal bij een verbouwing van de badkamer normaliter ook een nieuwe toiletpot aangeschaft worden. Misschien wil je wel van alle gemakken voorzien zijn en op de bovenverdieping waar nu nog geen toilet is, een toilet gaan installeren. Wanneer je een nieuwe toiletpot wilt kopen, dan zijn er een aantal punten waarmee je rekening moet houden. Hierover kun je meer lezen in dit artikel.

Soorten toiletpotten


Het kopen van een toiletpot is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. Er zijn zoveel soorten, modellen, kleuren en maten te krijgen dat je vaak niet meer weet wat je moet kopen. Er is gelukkig wel een toiletpot voor iedere situatie en stijl te krijgen. De soorten toiletpotten die aangeboden worden zijn grofweg in eerste instantie onder te verdelen in:
Traditioneel toilet. De staande pot.
Zwevend toilet. Deze hangt boven de grond en is alleen aan de muur bevestigd.
Urinoir. Dit komt langzaam op en is natuurlijk bekend van openbare gelegenheden.
Ook de prijzen van een toiletpot kunnen nogal verschillen. Een standaard toiletpot kun je voor enkele tientjes kopen, maar wanneer je voorkeur uitgaat naar een fraai systeem, dan kan het benodigde bedrag voor aankoop en installatie al snel honderden euro’s of meer bedragen. De keuze die je kunt maken wordt dus ook bepaald door je budget.

Materialen toiletpot


Een toiletpot kan van verschillende soorten materialen gemaakt worden. Keramiek is nog het meest gebruikte materiaal voor toiletpotten, maar er zijn ook andere opties. De laatste jaren wordt namelijk ook steeds vaker roestvrijstaal gebruikt om toiletpotten van te maken. RVS heeft een lange duurzaamheid, biedt schoonmaakgemak en een goede hygiëne. RVS wordt vooral al veel gebruikt in wat modernere ruimtes.

Waar kan men een toiletpot kopen


Een toiletpot kun je op verschillende plaatsen kopen, zoals bij een bouwmarkt. Een bouwmarkt heeft vrij veel keus en je zult er vast en zeker slagen en ook de prijzen zijn er redelijk te noemen. Maakt het je niet uit wat de toiletpot gaat kosten of wil je iets speciaals, dan kun je het beste naar een sanitairspecialist gaan. Daar worden de nieuwste modellen en de echte design exemplaren aangeboden. Ze zijn ook altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Het internet biedt tegenwoordig ook uitkomst. Hier vind je ook alle nodige informatie en kun je vaak je gewenste toiletpot bestellen.

Installeren van een toiletpot


Als je zelf weet hoe je de toiletpot moet installeren, dan kan dit je redelijk wat geld besparen. Zorg wel dat het goed gebeurt, want anders zul je na verloop van tijd problemen kunnen krijgen. Heb je er geen verstand van vraag dan eens in de familie of kennissenkring rond of iemand dit kan doen en anders kun je het beste een vakman inschakelen.