Toiletvermaler kopen

Een toiletvermaler zorgt ervoor dat je een toilet kunt plaatsen in een ruimte die niet geschikt is voor een regulier toilet. Dit kan bijvoorbeeld een ruimte zijn waar een toiletafvoer ontbreekt of niet mogelijk is.

 

Wanneer men bijvoorbeeld op de verdieping van een woning nog geen toilet heeft, maar dit voor het gemak wel wenst, dan kan een toiletvermaler een ideale uitkomst zijn. In dit artikel kunt u meer lezen over een aantal belangrijke aandachtspunten van een toiletvermaler.

Werking van een toiletvermaler


Een toiletvermaler werkt als volgt. De fecaliƫn worden verwerkt. Het afvoerwater wordt door een smalle buis afgevoerd.
Een gewoon toilet heeft een afvoerbuis van ongeveer 110 mm nodig, terwijl een toiletvermaler een afvoerbuis van maar 40 mm heeft. Dit is dus een aanzienlijk verschil. Een leiding van 40 mm is meestal wel aanwezig of gemakkelijker aan te leggen, waardoor u de mogelijkheid heeft om toch een toilet op de verdieping va uw huis te realiseren.

Levensduur van een toiletvermaler


Een toiletvermaler kan zeker tien jaar meegaan, wanneer deze normaal gebruikt wordt en regelmatig onderhouden wordt. Hier worden geen speciale onderhoudswerkzaamheden mee bedoeld, maar zo nu en dan eens een spoelbeurt met een speciaal spoelmiddel. Op een toiletvermaler wordt normaal standaard twee jaar garantie gegeven.

Een toiletvermaler kopen


Vaak wordt er gedacht dat een toiletvermaler meer geluid maakt dan een standaard toilet, maar dit is niet het geval. Het geluid komt op hetzelfde neer. Voor de zekerheid kun je dit als je een toiletvermaler gaat kopen navragen en zelfs vragen of men je het geluid kan laten horen. Een toiletvermaler kun je in een speciaalzaak kopen of via het internet. Lees aandachtig eerst alle informatie door en maak dan een keuze voor de toiletvermaler die het beste bij jouw situatie past.

Installeren van een toiletvermaler


De installatie van een toiletvermaler is niet zo heel erg moeilijk. Je moet uiteraard wel enigszins handig zijn en niet zomaar aan de slag gaan. De installatie moet goed gebeuren, zodat je later niet voor onverhoopte problemen komt te staan. Ben je niet zo handig en wil je wel zeker weten dat de installatie goed gebeurt, dan kun je altijd de hulp van een specialist inschakelen. Deze vindt je door in de gouden gids te kijken of door te zoeken op het internet.