Tweedehands koelkast kopen

Als uw koelkast kapot gaat, moet u op zoek naar een vervangend exemplaar omdat in feite iedereen een koelkast in huis nodig heeft om eten en drank gekoeld te kunnen bewaren.

 

Nu hangt het natuurlijk af van het budget dat u te besteden heeft, maar over het algemeen hoeft een koelkast in tegenstelling tot bijvoorbeeld een wasmachine, niet duur te zijn. Het beste is het dan ook om voordat u daadwerkelijk op zoek gaat naar een koelkast, een budget vast te stellen zodat u niet meer uitgeeft dan u eigenlijk wilt. Wanneer u geen behoefte heeft aan een nieuwe koelast of een extra koelkast wilt voor in de berging of echt een beperkt budget heeft, dan kunt u natuurlijk ook op zoek gaan naar een tweedehands koelkast.

Een tweedehands koelkast


Een tweedehands koelkast kan nog in prima staat zijn. Soms doen mensen deze gewoon weg omdat ze een modernere nieuwe koelkast kopen en geen behoefte of plaats meer hebben voor de oude koelkast. Er zijn enkele punten waar u bij het kopen van een tweedehands koelkast wel goed op moet letten.
Kijk goed naar de energieklasse van de verschillende koelkasten, omdat er modellen zijn die erg veel stroom verbruiken en u na aankoop hiervan toch duur uit bent door de hoge stroomkosten. Dit kan het geval zijn bij de grote mooie Amerikaanse koelkasten met ingebouwde ijsmachine, maar ook hele oude exemplaren tafelmodel koelkasten gebruiken veel stroom.
Wanneer u een tweedehands koelkast in werking ziet, let er dan ook op hoe de thermostaat is ingesteld en hoe koud het binnen in de koelkast aanvoelt.
Controleer bij een tweedehands koelkast ook of de rubbers in de deur nog goed afsluiten en of deze niet rot zijn. Hierdoor ontstaat namelijk energieverlies en dit leidt ook weer tot een hogere stroomrekening omdat de koelkast vaker zal aanslaan om te koelen.

Tweedehands koelkast bij kringloopwinkel


In bijna elke stad in Nederland ligt wel een kringloopwinkel. Hier worden vaak goede gebruikte koelkasten voor een lage prijs aangeboden. U hebt meestal ook de gelegenheid de koelkast werkend te kunnen zien en het is zelfs mogelijk dat hij bij u thuis wordt bezorgd, als u zelf niet over geschikt vervoer beschikt om hem mee te nemen.

Kopen op de rommelmarkt


Ook op sommige rommelmarkten worden koelkasten aangeboden en de opbrengst is dan vaak voor een locale vereniging. Nadeel hier is meestal dat men de koelkast niet kan uitproberen, dus er zit een risico aan. De prijzen echter zijn vaak belachelijk laag, zodat u het risico misschien gewoon moet nemen als u een mooie koelkast ziet.

Een tweedehandse koelkast via internet


Op het internet zijn ook vele mogelijkheden om een tweedehands koelkast te kopen. Via diverse websites kunt u zelfs in uw eigen buurt zoeken naar een gebruikte koelkast. Let erop dat de afmetingen en het liefst ook een foto van de koelkast erbij staan, zodat u direct kunt zien in welke staat de koelkast is. Bij sommige verkopers kunt u ook regelen dat ze de koelkast thuis bezorgen als u erom vraagt, soms tegen een kleine vergoeding. Let er trouwens op dat een koelkast na vervoerd te zijn, minimaal 24 uur niet in werking wordt gesteld. Zorg er ook voor dat de glazen plaat die meestal onderin de koelkast ligt, niet beschadigt tijdens het vervoer.