Tweedehands meubel kopen

Het kopen van tweedehands meubelen kan verschillende redenen hebben.

 

 

Misschien hebt u geen groot budget te besteden en bent u daarom genoodzaakt uw meubelen tweedehands te gaan kopen, maar voor veel mensen is het ook een soort hobby geworden om op internet of in kringloopwinkels op zoek te gaan naar dat ene unieke stuk dat ontbreekt in uw inrichting. Of het nu om een stoel, tafel, bankstel of complete slaapkamer gaat, er zijn genoeg mogelijkheden om deze zaken tweedehands aan te schaffen.

Voordelen van een tweedehands meubel


Natuurlijk zijn er mensen die een eethoek of bankstel nieuw kopen en hier gewoon enkele duizenden euro’s voor betalen. Nadeel hierbij is dat wanneer u de bank of eethoek na een jaar of twee niet meer zo mooi vindt of wanneer u verhuist en er is te weinig plaats, dat u hier veel geld op verliest als u deze zaken dan weer moet gaan verkopen. Bij tweedehands meubelen is dit niet het geval, want als u een tafel tweedehands voor bijvoorbeeld €20 koopt en hem na een tijdje moe bent, dan kunt u er vaak nog het aankoopbedrag voor terugkrijgen als u hem weer te koop aanbiedt op internet of via een advertentie in de regionale krant.

Mogelijkheden om tweedehands meubelen te kopen

Bent u op zoek naar die originele retro eethoek of die klassieke servieskast, kijk dan eerst op internet. Op websites zoals marktplaats, speurders of Ebay vindt u rubrieken waarin al deze en nog veel meer zaken te vinden zijn. Meestal staan er de maten en een foto van het onderwerp bij en er is tevens een mogelijkheid om over de prijs te onderhandelen. Hebt u zelf geen geschikt vervoer, vraag dan of het mogelijk is het meubelstuk tegen een kleine vergoeding bij u thuis te bezorgen.

Een tweedehands meubel van de kringloop winkel


In de meeste grote steden in Nederland vindt u wel een kringloopwinkel en vaak zijn deze bij een milieupark gevestigd. Loop hier geregeld binnen om te kijken wat er in het magazijn staat. Hier kunt u voordelig leuke meubelstukken kopen in een redelijke of goede staat voor weinig geld. De mogelijkheid voor transport naar u thuis is hier ook aanwezig.

De rommelmarkt en aanbod tweedehands meubelen


In de zomerperiode worden in veel gemeenten rommelmarkten georganiseerd. Kijk op internet en in regionale krantjes voor locaties en datums hiervan. Hier worden vaak leuke spullen voor een fractie van de nieuwprijs aangeboden.