Tweedehands wasmachine kopen

Een wasmachine is geen eeuwig leven beschoren en kan er daarom van de ene op de andere dag gewoon de brui aan geven.

 

 

Soms is een reparatie nog mogelijk, maar als deze enkele honderden euro’s bedraagt, is het beter om op zoek te gaan naar een andere wasmachine. U kunt een nieuwe wasmachine gaan kopen maar voor mensen met een lager budget is dit vaak te duur; in dat geval kan men ook op zoek gaan naar een goede tweedehandse wasmachine. Er zijn verschillende aspecten van een wasmachine waarop u moet letten bij aankoop, zoals de vulcapaciteit, de energieklasse, het toerental en nog enkele punten die u in dit artikel kunt lezen.

Mogelijkheden kopen tweedehands wasmachine


Er zijn verschillende manieren waarop u een goede tweedehandse wasmachine kunt kopen.
De kringloop winkel. Kijk eens in de plaatselijke kringloopwinkel of er een wasmachine staat die u bevalt en nog goed functioneert. Vraag altijd of u hem mag uitproberen in de zaak of anders bij een defect terug kan brengen. Koop echter nooit een gebruikte wasmachine waar u zelf nog het een en ander aan moet repareren, want meestal bent u dan uiteindelijk toch duurder uit.
Hang zelf een advertentie op; bijvoorbeeld in de plaatselijke supermarkt of bij de sportvereniging waar u lid van bent op het prikbord. Er zijn genoeg mensen die nog een goed functionerende wasmachine in de schuur hebben staan waar ze zelf niks meer mee doen. Meestal willen ze deze als reserve houden of vergeten ze gewoon hem te verkopen. Vaak zijn ze blij als ze ervan af zijn, omdat ze dan meer ruimte in hun schuur of op zolder hebben. Kijk ook of er al advertenties bij hangen waarop een tweedehands wasmachine wordt aangeboden.
Vraag vrienden. Vertel mensen uit uw omgeving dat u een wasmachine nodig heeft en er is altijd wel weer iemand die iemand kent, die er nog een heeft staan.
Kijk ook naar de advertenties in de landelijke en regionale kranten of er een gebruikte wasmachine te koop wordt aangeboden.
Als laatste moet u eens websites zoals marktplaats of speurders raadplegen. Nadeel is wel dat er alleen maar een beschrijving en een foto van de wasmachine staat afgebeeld. Neem iemand mee die er verstand van heeft als u op een van deze adressen naar een tweedehands wasmachine gaat kijken. Let op uiterlijke staat, rubbers en of de slangen en het stroomsnoer er nog aanzitten. Vraag ook of u de tweedehandse wasmachine werkend kunt zien.

Tips over een tweedehands wasmachine


Wanneer u een tweedehands wasmachine vindt, dan kunt u rekening houden met de volgende punten.
Voor het transport van een wasmachine is het handig om over een steekwagen te beschikken omdat het tillen ervan nogal zwaar is. Moet hij over de trap vervoerd worden, dan zijn hier speciale steekwagens voor te krijgen die u eventueel kunt huren.
Tweedehandse wasmachines zijn te koop vanaf ongeveer €40. Dit is afhankelijk van leeftijd, mogelijkheden, energieklasse en merk.
Op de site van energielabel kunt u zien wat de kleuren op een label inhouden.