Wasmachine kopen

Er is een groot aanbod aan verschillende modellen wasmachines en het kopen van een wasmachine kan juist hierdoor best moeilijk zijn.

 

 

De keuze tussen wasmachine, wasdroger, voorlader of bovenlader, inbouw of vrijstaand, is niet altijd eenvoudig. Denk voordat je tot aankoop overgaat, goed na over de eisen die je stelt aan de nieuwe wasmachine. Natuurlijk hangt de keuze voor een bepaalde wasmachine ook af van het bedrag dat je te besteden hebt. Een goede standaard wasmachine kun je al kopen vanaf € 200,00.

Wassen en drogen met een wasmachine


Als je naast het wassen ook de was wilt kunnen drogen, dan is een was en droogcombinatie een ideale oplossing. De was en droogfunctie zijn in deze apparaten samen gebracht. Hierdoor kan veel ruimte bespaard worden, want je hoeft niet een aparte wasmachine en een aparte wasdroger te kopen en te plaatsen. Een was en droogcombinatie heeft de reputatie onbetrouwbaar te zijn, maar in de praktijk blijkt de kwaliteit tegenwoordig in orde te zijn. Een was en droogcombinatie is duurder dan een standaard wasmachine, maar goedkoper dan een wasmachine plus wasdroger.

Keuze voor model wasmachine


Wasmachines hebben verschillende soorten laders. Een lader is de opening waar de was in gedaan kan worden. De meest bekende wasmachines zijn die met de voorlader, waarbij de opening aan de voorkant is. Dit zijn ook de meest praktische wasmachines, want een eventuele aparte droger kan dan bovenop de wasmachine gezet worden. Je hebt ook wasmachines waar de lader bovenop zit en dit is met name ideaal voor mensen die niet zo goed kunnen bukken omdat ze dan gemakkelijker bij de was kunnen.

Kopen van een wasmachine


Wanneer je een wasmachine gaat kopen dan kun je naast je keuze voor een bepaald merk en model met nog enkele aspecten rekening houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
Iedere wasmachine heeft een bepaalde capaciteit, wat wil zeggen de hoeveelheid was die er in de wasmachine kan. Deze capaciteit varieert meestal tussen de 4 en de 7 kilo.
De meeste wasmachines hebben een mogelijkheid tot centrifugeren. Let op dat centrifugeren niet hetzelfde is als drogen. De was wordt wel iets droger gemaakt, zodat deze droog genoeg is om in de wasdroger geheel gedroogd te kunnen worden of om aan de waslijn gehangen te worden en daar binnen redelijke tijd te kunnen drogen.
Wanneer je een wasmachine en wasdroger hebt en je wilt de wasdroger op de wasmachine kunnen zetten, dan is het bijna altijd nodig om beide van hetzelfde merk of zelfs uit dezelfde serie te kopen. Zo niet, dan heb je nagenoeg altijd ene tussenplank nodig.